Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam kilka problemów z botem. Na początek napiszę, że bot jest do gry przeglądarkowej (www.margonem.pl ) i ma na razie klikać tylko i wyłącznie "e".

Problemy:

1. Bot nie chce wysłać formularza z danymi do logowania + jak zrobić (za pomocą FF.au3), aby bot po zalogowaniu kliknął "Wejdź do gry"

2. Gdy bot działa nie mogę go zamknąć klikając "czerwony krzyżyk". Jak to naprawić ?

3. Zrobiłem pauzę, lecz nie działa. Może ktoś poprawić lub wytłumaczyć co jest źle ?

4. Chciałbym zrobić tak, że gdy wcisnę START to przycisk blokuje się, a gdy wcisnę PAUZA to ten przycisk się blokuje, a START odblokowywuje lub tak : gdy wcisną pierwszy raz na PAUZA to bot się zatrzymuje, gdy drugi raz uruchamia się.

5. Jak zrobić, aby bot stopował swą pracę, gdy włączę okno bota ?

Kod :

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez marceli96

ryuw.png

Opublikowano

1. _FFXpath() i _FFClick()

2. Czerwony krzyżyk jest nieaktywny czy program się zacina?

3. Daj obie funkcje poza pętlę, np na końcu kodu.

4. Poszukaj, albo napisz mi jutro na PW.

5. If _WinWaitActive() Then

EndIf

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

Opublikowano

pozostaje ci nauczyć się javaskrypt albo ajax bo w 90% ta gra sie na tym opiera , a co do samego kodu to na pałe skopiowałeś i nawet nie poprawiłeś na właściwe zmienne

dobrą opcją jest logować sie prze facebook albo konto google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

@wojtekch

2. Program się raczej zacina. Jednak nie. Program się nie zacina. Jeżeli bot zacznie klikać "e" wcisnę kilka razy na krzyżyk, najadę na ikonkę w pasku to się wyłaczy.

Dzięki. Zastosuje Twoje rady i jutro napiszę jak mi wyszło.

@robem

Dla Twojej wiadomości wszystko pisałem sam ... -,- .

ryuw.png

Opublikowano (edytowane)

Aby na zmianę blokować klawisz [pkt. 4.]:

Do "Case $START" dopisz:

A do "Case $PAUZA" dopisz:

Edit1:

Aby bot pauzował [pkt. 3.] bym ci polecił opcje "Sleep":

Edit2:

Aha i jeszcze 1 ja bym ci radził zapisać START i PAUZA jako funkcje i u góry całego kodu dodać:

Edytowane przez RydeR_PL

Opublikowano

1. Bo tam nie ma formularza, tylko javascript z AJAXem.

Problemy 2 do 6: Dodaj funkcję toggle'ującą ($zmienna = Not $zmienna), zaś główne zadanie skryptu (klikanie "E") wykonuj tylko pod warunkiem, że ($zmienna == True)

Na następne pytanie dotyczące 1 odpowiadam jak następuje:

Nie, nie pomagam z Margonem.

@EDIT

Bot NIGDY nie wyjdzie z tej pętli.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano (edytowane)

Oto co zrobiłem.

1. Napisałem kod, ale nie działa. Nic się nie dzieje. Ktoś pomoże ?

2. Gdy uruchomię bota nie mogę go zamknąć. Jeżeli nie wiecie o co chodzi to na dole dam kod. Możecie sobie sprawdzić.

3. Napisałem kod, który "powinien pauzować bota, lecz tego nie robi. Jest to zrobione jako funkcja pod button.

4. Niby działa, ale nie tak jak chce. Przyciski blokują się po wciśnięciu. Jednak chodzi mi oto żeby przycisk dało się zablokować i odblokować. Mianowicie : wciskam "START" ,więc przycisk się blokuje, ale gdy wcisnę "PAUZA" to "START" się odblokowywuje, a "PAUZA" się blokuje i tak w kółko.

5. Tutaj także napisałem kod, ale znów porażka. Bot po włączeniu wciska raz "e" i już nie wciska ;/

Cały kod:

ryuw.png

Opublikowano (edytowane)

WTF?! Co przez to rozumiesz?

I jeszcze jedno. Jak chesz używać guigetmsg to musisz wyłączyć guioneventmode i np jak chesz mieć możliwość pauzy w funkcji start() to musisz tam też dać tą pętle z guigetmsg()

Przy guisetonevent, dziala w całym skrypcie

PS. niestety co do logowania nie jestem w stanie Ci pomóc bo się na tym nie znam :/

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano (edytowane)

Punkt nr 5 rozwiązany. ;] Podziekowania dla Sopelek997.

If WinWaitActive("[TITLE:Margonem bot v.0.1]") Then

WTF?! Co przez to rozumiesz?

@UP Przeczytaj 2 post. To nie był mój pomysł ...

ryuw.png

Opublikowano (edytowane)

WinWaitActive jak nazwa wskazuje czeka aż będzie okno aktywne a nie sprawdza czy jest aktywne :)

Co do pauzowania to u mnie nie che pauzować ani nic robić :/ zaraz poprawie i dam edita

@dobra nie wiem dlaczego z guisetonevent nie chciało działać. No nic, zrobiłem funkccję z guigetmsg{}.

Tu masz kod

Na końcu dodałem funkcje command() tam jest sprawdzanie czy jest jakaś akcja

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Tylko taka prośba. Nie wklejaj całęgo kodu, tylko to co zmieniłeś . Jeżeli mógłbyś ;]

@edit

Sopelek997 - jesteś boski.

Problemy nr 2, 3, 4 rozwiązne.

Czy ktoś pomoże z logowaniem ?

1. Napisałem kod, ale nie działa. Nic się nie dzieje. Ktoś pomoże ?

ryuw.png

Opublikowano

czytaj co już ci napisano , javaskrypt połączony z ajaxem , to jest w widoku strony ale nie ma bezpośrednio w kodzie strony a to dwie odrębne rzeczy , przeglądarka przetwarza kod i tylko go wyświetla

wyłacz javaskrypt , powinno zadziałać wtedy ( może powinno )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano
wyłacz javaskrypt , powinno zadziałać wtedy ( może powinno )

Pozwól , że się spytam : jak wyłączyć javaskrypt ?

ryuw.png

Opublikowano (edytowane)

Problem nie został rozwiązany. Gdy wyłączam obsługę języka JavaScript nie ma okienka odpowiedzialnego za logowanie, czyli miejsca na wpisanie loginu i hasła. W ogóle nie ma tego panelu. Może błąd jest w kodzie ?

@edit !

Działa kur** ! Nareszcie.

Proszę o nie zamykanie tematu, gdyż może jeszcze wystąpi jakiś błąd ;P

@edit 2

Fail ! Znowu nie trybi ;/ Raz loguje, a raz nie ! No ja nie wiem ! Może błąd w kodzie ? Daje kody (którymi próbowałem napisać) + błędy jakie wyskakują w konsoli do wglądu, gdyż bardzo mi na tym zależy.

Kod 1 :

Błąd :

__FFSend: FFau3.xpath=null;try{FFau3.xpath=FFau3.WCD.evaluate("/html/body/table/tbody/tr[5]/td[3]/div/div[2]/div/button",FFau3.WCD,null,XPathResult.FIRST_ORDERED_NODE_TYPE,null).singleNodeValue;}catch(e){'_FFXPath_Error: '+e;};

__FFRecv: [object XPCNativeWrapper [object HTMLButtonElement]]

_FFClick ==> Invalid value: (elements|id|name|class|tag) $sMode: id = loginbutton

__FFSend: FFau3.xpath=null;try{FFau3.xpath=FFau3.WCD.evaluate("/html/body/table/tbody/tr[5]/td[3]/div/div[2]/span/div/div/button",FFau3.WCD,null,XPathResult.FIRST_ORDERED_NODE_TYPE,null).singleNodeValue;}catch(e){'_FFXPath_Error: '+e;};

__FFRecv:

_FFClick ==> Invalid value: (elements|id|name|class|tag) $sMode: id = enterbutton

Kod 2:

Błąd :

Błędu nie skopiowałem, ale wiem że coś było z $sElement. Jakich invalid związany z $sElement.

ryuw.png

• Dodaj nową pozycję...